Moji životni putevi i izbori uglavnom su bili NE baš jasni, prvo meni samoj, a zatim i mojoj okolini. Sve do jednog posebnog putovanja i izbora (željela sam slaviti kada nitko oko mene nije!). Kao tridesetjednogodišnjakinja, našla sam se na raskrižju života, emocionalnom i mentalnom. Bilo je to stvarno, fizičko raskriže koje je imalo svoj istok, jug, zapad, sjever, semafore, automobile i ljude. Kao nikada prije, sve što jesam i sve što znam o sebi i svijetu našlo se u jednom trenutku, u kojem je sve što postoji stalo, a zatim počelo nestajati. Imala sam osjećaj da se odvajam od svega što postoji i da se ispred mene ne nalazi apsolutno ništa. To ništa, ogromna tamna praznina beskonačnog nije prijetila, samo je nastala.
Ova spoznaja je načinila impuls koji pokreće dalje neki novi, do tada nepoznat dio mene. Nakon toga, sve NE unutar mog svijeta polako je završavalo i umiralo, prirodno. Završile su i umrle neke moje uloge u svijetu. Tada je i moje djetinjstvo na neki način završilo i konačno sam počela živjeti u svom životu i integritetu u tijelu žene, kao žena.
Upravo to novo, pokrenuto dalje, nakon sveg tog praznog, tamnog i beskonačnog, uživa pišući ovaj tekst, zahvalno svim svojim precima za iskustvo postojanja u trenutku. Taj trenutak donio je neviđenu širinu, dubinu i slobodu bez kojih, kao i bez udaha i izdaha, nisam mogla nastaviti živjeti.
Taj impuls, između udaha i izdaha, u samo jednom trenutku, bio je moje prvo DA životu, svjesno. Nakon toga uslijedila su nova DA, a zatim i nova rađanja koja traže jako puno nježnosti i prisutnosti.
Sad znaš zašto i kako sam kreirala „Pozivnicu u trenutak“.
Možeš li razumjeti njihov fraktalni okvir i bijeli krug s jednim pojmom kojim te pozivam u samo tvoj trenutak? Fraktalan izvana znači razlomljen, ali dio veće cjeline. Bijeli krug poziva u beskonačno s druge strane.
Sad znaš u koji i kakav trenutak te pozivam.
Ponekad neće biti lako, ali vrijedi!
Iza sveg tog praznog, tamnog, hladnog i beskonačnog krije se bijelo svjetlo, tvoje polje na kojem siješ i žanješ samo svoje mogućnosti, predivan svijet koji te čeka – unutar tebe.
Život je zapravo divan i igra se, isprepliće cikluse unutar ciklusa – neka putovanja traju pet minuta, a neka cijeli život, avantura je to!
Ako trebaš podršku, tu sam.
Ako trebaš uho, tu sam.
Ako trebaš savjet, tu sam.

Ivana Nekić